Make your own free website on Tripod.com

Geld verdienen met PC en internet ?

Instructies bij het maken van een website

De GPT Startpagina | Geld met GPT's | GPT Top 10 | GPT overzicht | Meer geld met GPT | Een eigen website | Vraag en antwoord | Partners | Contact

 
 
1. Titel en URL
 
De titel van je website speelt een zeer belangrijke rol voor de vindbaarheid ervan in de diverse zoekmachines. Als de titel van je website 'Pagina van Piet' is, zul je weinig hulp krijgen van zoekmachines indien je een website maakt over geld verdienen met het internet. Als de titel van je website 'Online geld verdienen' of 'Geld met internet' is, zullen veel meer potentiele bezoekers je website vinden. Zorg dan ook dat je een aantal relevante zoekwoorden verwerkt in je titel.
 
Niet alleen de titel van je website, maar ook het adres (de URL) dient afgestemd te zijn op het onderwerp van je website.
 

2. Home pagina

De home-pagina is de pagina waarop alle bezoekers terrecht komen. Dit is dan ook de meest bezochte en dus de meest belangrijke pagina van je website. Bij het openen van je home-pagina moet het voor je bezoekers binnen enkele seconden glashelder zijn waar je website over gaat, en wat van je website verwacht kan worden. Een bezoeker die moet zoeken naar informatie zal met een druk op de knop je website weer verlaten, net zo snel als dat hij was gekomen.
 
Gebruik dan ook heldere en overtuigende teksten, zonder afkortingen en vaktermen, in een duidelijk leesbaar lettertype- en grootte. Houd je tekst kort en bondig, en maak gebruik van lege regels tussen de tekst. Gebruik alleen foto's die direct te maken hebben met het onderwerp van je website, en 'vervuil' je home-pagina niet te veel met reclame banners en andere links die de aandacht van je bezoekers afhouden van je tekst.
 

Na het lezen van de inleiding moet het voor je bezoekers direct duidelijk zijn hoe hij door je website kan navigeren. Maak dan ook gebruik van een duidelijk leesbaar navigatie menu. Zorg dat de knoppen op je navigatie menu glashelder onthullen welke informatie of diensten erachter te vinden zijn. Menunoppen als 'Begin' of 'Start' zijn veel minder aantrekkelijk als een knop 'Top 10 Spaarprogramma's'. Een navigatie menu scoort doorgaans het beste bovenin of links op de pagina.
.

3.  Subpagina's
 
De sub-pagina's van je website zijn de pagina's die volgen op je home-pagina. Deze pagina's dienen glashelder omschreven terug zijn te vinden op je navigatie menu. Bij het openen van een sub-pagina moet het voor je bezoekers binnen enkele seconden duidelijk te zijn wat er op de betreffende pagina te vinden is Voorzie dan ook iedere sub-pagina van een duidelijke alles omvattende titel en gebruik ook hier weer relevante zoekwoorden die terugkomen in de tekst. Maak voor iedere subpagina bij voorkeur tevens een korte en bondige inleiding, eventueel voorzien van een foto, die direct te maken heeft met het onderwerp van de betreffende pagina.
 
Gebruik de eerste sub-pagina na de home pagina bij voorkeur voor het aanbieden van je daadwerkelijke informatie of diensten. Na het lezen van de inleiding op de home pagina is dit namelijk het eerste wat je bezoekers willen zien. In dit geval betreft het dus de unieke links naar de Spaarprogramma's. Gebruik bij voorkeur banners in plaats van tekstlinks, omdat banners veel meer uit het oog springen en vaak meer informatie verstrekken.
.

3.  Meta-tags
 
Een meta-tag is een stukje eenvoudige HTML code die informatie bevat over je website. Door meta-tags op je website te zetten vergroot je de vindbaarheid ervan binnen de zoekmachines. De webspiders van deze zoekmachines, die non-stop het internet doorlopen om alle websites in hun bestand te updaten, kunnen zo nagaan wat de titel, het onderwerp, de taal, de inhoud ect. is van je website.
 
De belangrijkste meta-tags staan hieronder beschreven. Voor alle andere tags die je eventueel nog zou willen toevoegen verwijzen we je naar een website die gespecialiseerd is in meta-tags. Je kunt ook je eigen meta-tags automatisch laten genereren met de Metatags Generator tool !
.

foto35.gif

A:   keywords meta-tag  (zoekwoorden over je website)
B:  title meta-tag  (titel van je website)
C:   description meta-tag  (omschrijving van je website)
 
.

<meta name="robots"
content="all">

Geeft aan dat de index van de betreffende pagina incl. alle links door een zoekmachine mogen worden opgenomen.

<meta name="keywords"
content="zoekwoord1, zoekwoord2, ect.">

Een aantal belangrijke zoekwoorden over het onderwerp van de betreffende pagina. 

Gebruik max. 20 zoek-woorden en zorg ervoor dat deze zo veel mogelijk in de tekst zijn verwerkt. (Niet alle zoekmachines gebruiken deze meta-tag!)

<meta name="title"
content="...">

De titel van de betreffende pagina, en tevens de klikbare link naar die pagina vanaf zoekmachines.

Zorg dat enkele van de belangrijkste zoekwoorden in de titel terugkomen.

<meta name="description"
content="...">

Een bondige omschrijving van betreffende pagina, dat bij zoekmachines bij de zoekresultaten in beeld verschijnt.

Zorg voor een pakkende uitnodigende tekst, en zorg er tevens voor dat belangrijkste zoekwoorden erin zijn verwerkt. Overdrijf dit niet !

<meta name="content-language"
content="nl">

De taal waarin de betreffende pagina is opgesteld.

Deze meta-tag is met name van belang als je graag gevonden wilt worden door alleen Nederlanders.

.

Meta-tags genereren met de Metatags Generator

Een overzicht van alle meta-tags op Metatags.nl

 
 
.

metatags-in-seo.jpg

 
 
.

Als je een eigen domein hebt, dan dien je de meta-tags te plaatsen in het head-gedeelte van de site. Ook als je een gratis subdomein hebt, heb je de altijd de optie om ergens je meta-tags in te geven. Ons advies is om zorgvuldig uit te zoeken wat voor jou website de beste (pagina)titel(s), omschrijving(en), zoekwoorden - en dus meta-tags zijn. 
 
Heb je dit gedaan en heb je de meta-tags toegevoegd op je website? Controleer dan hieronder met de Metatags Website Analyzer tool meteen of alles in orde is. Is dit niet het geval dan volg de adviezen van de analyzer op ! 

 

 

 

 

Een impressie van de Metatags Website Analyzer 

.

.

Website analyseren met de Metatags Analyzer

 
 
Bij de 'keywords' meta-tag dien je een aantal relevante keywords in te geven. Dit zijn zoekwoorden die mensen intikken bij zoekmachines als ze op zoek zijn naar informatie. Bij een website over online geld verdienen kun je dus denken aan keywords als 'geld', 'thuiswerk', 'bijverdienen', ect.
 
Ookal zegt Google zelf geen gebruik te maken van de 'keywords' meta-tag, toch heeft Google Adwords een handige tool ontwikkeld waarmee je zoekwoorden kunt genereren.
.

Zoekwoorden genereren met Google Adwords

 
 
 
.
 

HOME

ccc29.gif

Breng mij DIRECT naar de Spaarprogramma's !

 
.

                                            SITE FOOTER-LINKS
.

ccc29.gif

Jou link hier ?

 
TIP: Maak voor de mails van de Spaarprogramma's een apart e-mail adres aan. Zo hou je alles overzichtelijk en hou je zaken en prive gescheiden!
 
 

2010, Snel Verdiend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.